Heb ik een vergunning nodig voor kunststof kozijnen en dakkapellen?

Het vervangen van uw oude (houten) kozijnen en het plaatsen van een dakkapel zijn belangrijke stappen om uw huis energiezuiniger te maken en – in het geval van een dakkapel – tegelijkertijd meer ruimte te creëren. Wist u dat het soms nodig is om hiervoor een vergunning aan te vragen?

Verbouwen doet u niet zomaar, lees daarom dit blog en ontdek welke vergunningseisen er zijn voor kunststof kozijnen en dakkapellen, en hoe Kozijn & Zo u kan helpen bij dit proces.

Kunststof kozijnen: vergunning of niet?

Het veranderen van houten kozijnen naar kunststof kozijnen is over het algemeen vergunningsvrij. Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Gaat u bijvoorbeeld significante veranderingen doorvoeren in de vormgeving, detaillering of profilering van de nieuwe kunststof kozijnen, ramen of deuren? Dan is een vergunning vaak verplicht.

Het goede nieuws: als u dezelfde raamindeling behoudt als uw oude kozijnen, wordt dit beschouwd als onderhoud en is géén vergunning vereist. Dit geldt voor alle gevels van uw woning, dus ook de voorgevel. Gaat u voor een hoogwaardige oplossing? Dan is het Select Windows Energie Kozijn de beste keuze voor duurzaamheid en isolatie. Bekijk hier de voordelen.

Wanneer heeft u een vergunning nodig voor kunststof kozijnen?

We sommen de uitzonderingen waarbij u wél een vergunning nodig heeft voor kunststof kozijnen nog even op:

  1. Aanbouw, Uitbouw of Dakkapel: Als u een aanbouw, uitbouw of dakkapel wilt plaatsen, vooral als deze grenst aan de straat, valt dit onder een groter project waarvoor mogelijk een vergunning vereist is.
  2. Significante Verandering in het Straatbeeld: Een verandering in de vormgeving, detaillering of profilering van het nieuwe kozijn kan leiden tot vergunningseisen. Select Windows Kunststof Kozijnen zijn er in 150 kleuren en structuren, maar die passen waarschijnlijk niet allemaal in uw straatbeeld. Raadpleeg daarom bij twijfel altijd uw gemeente of doe zelf een vergunningscheck.

Vergunningen bij renovatie van monumenten

Woont u in een monumentaal pand of in een door het Rijk aangewezen beschermd stads- of dorpsgezicht? Dan heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig voor renovatie of verbouwing. Het voordeel van Select Windows kozijnen is dat ze niet van hout te onderscheiden zijn en traditionele profileringen en vormen perfect nabootsen; lees: geen vergunning nodig! En dat ook nog eens met alle voordelen van kunststof: weinig onderhoud, op maat gemaakt, lange levensduur, optimale veiligheid en ook nog eens van Nederlandse bodem!

TIP: Raadpleeg altijd uw gemeente of gebruik het Omgevingsloket voor lokale regelgeving. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed biedt aanvullende informatie voor monumenten zonder vergunningseisen.

Dakkapel vergunning: wat u moet weten

Het plaatsen van een dakkapel is een prima manier om extra ruimte en licht te creëren in uw woning. Aan de achterzijde van uw woning is dit meestal vergunningsvrij. Maar, aan de voorzijde of zijkant kunnen er vergunningseisen zijn, zoals een omgevingsvergunning. Om het u gemakkelijk te maken, gaat elke gemeente hier anders mee om. In elk geval moet een dakkapel voldoen aan de eisen van het bouwbesluit. Kozijn & Zo helpt u graag bij het onderzoeken en aanvragen van de benodigde vergunningen.

Voordelen van een dakkapel met kunststof kozijnen

Een dakkapel biedt tal van voordelen, zoals:

  • Extra daglicht en ruimte in uw woning.
  • Uitstekende isolatie met een warmteweerstand van 6.0 m² K/W RC.
  • Onderhoudsarm dankzij hoogwaardige materialen.
  • Verhoogt de waarde van uw woning.
  • En dat alles binnen 1 dag geïnstalleerd, mét 15 jaar garantie!

Meer weten? Maak een afspraak in onze showroom

Bij Kozijn & Zo begrijpen we dat een vergunningsaanvraag een ingewikkeld proces kan zijn. Of u nu kunststof kozijnen of een dakkapel wilt plaatsen, we staan klaar om u te adviseren en assisteren bij het vergunningstraject. Neem contact met ons op voor meer informatie, of vraag vrijblijvend een offerte aan. U bent natuurlijk ook welkom in onze showroom aan de Hoefsmidstraat 35 in Hoogvliet, maak dan wel even een afspraak.

5 praktische tips tegen inbraak: uw veiligheid begint met inbraakwerende kozijnen

Uw veiligheid en gemoedsrust staan bij Kozijn & Zo voorop. Thuis wilt u zich veilig voelen. Als u er niet bent sluit u uw woning goed af en laat u een lampje aan. Inbrekers wilt u zover mogelijk op afstand houden. Logisch, het is uw huis en daar hebben ongenode gasten niets te zoeken.

Ontdek hoe inbraakwerende kozijnen van Select Windows uw huis kunnen beschermen en lees verder voor 5 praktische tips tegen inbraak.

Met staal in uw kunststof kozijnen, houdt u inbrekers buiten

Bij inbraakpreventie is de keuze voor materialen erg belangrijk. Select Windows ramen, deuren en draaikiepramen zijn versterkt met verzinkt kokerstaal, wat ze bijzonder sterk en duurzaam maakt. Select Windows kunststof kozijnen weerstaan zelfs de meest vastberaden inbrekers, waardoor uw huis uw veilige thuishaven is en blijft.

Bescherming op zijn best met gelaagd veiligheidsglas

Schuifpuien en grote glasoppervlakken zijn vaak kwetsbare punten voor inbraak. De kunststof schuifpuien van Kozijn & Zo zijn uitgerust met gelaagd veiligheidsglas. Dit glas is sterk en bestand tegen pogingen tot breken en zorgt zo voor extra bescherming. Kiest u voor isolatieglas dan wordt uw woning niet alleen veiliger maar ook beter geïsoleerd. Zo zit u er veilig bij en bespaart u tegelijkertijd op de energierekening.

TIP: heeft u extra snel kunststof kozijnen nodig door onvoorziene situaties zoals inbraak of brand? Al onze kunststof kozijnen worden gemaakt in de Nederlandse fabriek van Select Windows in Zwaag. Hier ligt een extra voorraad kozijnprofielen zodat we in noodsituaties het levertraject kunnen versnellen. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Extra zekerheid met SKG beslag

Het juiste beslag kan het verschil maken als het gaat om inbraakpreventie. Kozijn & Zo levert Select Windows kozijnen welke zijn voorzien van minimaal SKG** (2 sterren) beslag. Alle voordeuren en achterdeuren zijn zelfs voorzien van SKG*** beslag. Dit hoogwaardige beslag voldoet aan de gestelde eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) en zorgt ervoor dat uw kozijnen extra beveiligd zijn tegen inbraak. Ook het PADK-beslag op draaikiepramen en kiepschuifpuien, dat zorgt voor een kier om te ventileren, voldoet in de geopende stand officieel aan de eisen van het PKVW.

Zelf aan de slag met 5 praktische tips tegen inbraak

Naast het toepassen van onze inbraakwerende kozijnen, kunt u ook deze praktische tips toepassen om uw huis veiliger te maken:

  1. Laat binnen een lichtje branden: Zelfs als u niet thuis bent, kunt u de indruk wekken dat er iemand is door een lichtje aan te laten. Gebruik eventueel een timer om de verlichting automatisch aan en uit te schakelen.
  2. Sluit ramen en deuren en doe de deur op slot: Zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed gesloten en vergrendeld zijn, zelfs als u slechts kort de deur uit bent.
  3. Zorg voor goede verlichting rondom uw woning: Inbrekers slaan vaak hun slag in het donker. Gebruik daarom bewegingsgevoelige verlichting om ‘s avonds de lampen zowel binnen als buiten automatisch aan en uit te schakelen.
  4. Deel uw vakantiekiekjes (nog) niet op de socials: Het delen van uw vakantie op sociale media kan inbrekers inzicht geven in uw afwezigheid. Wees voorzichtig met het delen van informatie over uw afwezigheid op Facebook, Instagram of andere social media.
  5. Laat uw post ophalen: Vraag de buurvrouw of een andere bekende om de post af en toe uit te halen. Een overvolle brievenbus kan een duidelijk teken zijn van afwezigheid.

Kom naar Kozijn & Zo voor inbraakwerende kozijnen!

Uw huis beschermen tegen inbraak begint met het maken van goede keuzes. Bij Kozijn & Zo zijn we trots op onze samenwerking met Select Windows, die u de beste inbraakveilige kozijn oplossingen biedt. Wilt u meer weten over inbraakveilige kunststof kozijnen en de mogelijkheden voor uw huis ontdekken? Bezoek onze showroom of vraag vrijblijvend een offerte aan. Uw veiligheid is onze prioriteit, laten we samen uw woning niet alleen mooier en duurzamer, maar zeker ook veiliger maken.

Hoe kunt u energiezuinig uw woning renoveren?

Om de klimaatverandering een halt toe te roepen, is het belangrijk dat we CO2-terugdringen. Ook u kunt daarbij helpen. Bijvoorbeeld door uw woning te verduurzamen. Maar wat heeft u daar zelf aan? Hoe kunt u slim renoveren? En waar moet u op letten?

Een goede vraag als u gaat verbouwen. Bijvoorbeeld omdat u een dakkapel wilt plaatsen om extra licht en ruimte te creëren of de achterdeur en een vast woonkamerraam wil vervangen door een schuifpui, zodat u binnen met buiten verbindt. Wij geven u hieronder 5 tips voor energiezuinig renoveren.

Tip 1: Kijk goed wat u kunt verbeteren door energiezuinig te renoveren

De ene woning is de andere niet. Over het algemeen is er vooral winst te halen bij woningen die ouder zijn dan bouwjaar 1975. Deze huizen zijn over het algemeen niet of nauwelijks geïsoleerd. Woningen uit de periode 1975 tot 1983 zijn vaak voorzien van een matige spouwmuur en dakisolatie. Ook van 1983 tot 1992 was isolatie nog geen hot-item. Vanaf 1992 hebben huizen meestal een goede isolatie en vanaf het jaar 2000 zelfs goed tot zeer goed.

Tip 2: Verduurzamen begint met isolatie

Als u niet isoleert, blijft het dweilen met de kraan open. Ook de energie die bijvoorbeeld is opgewekt met zonnepanelen, verdwijnt via ramen, muren, de vloer of het dak als u niet isoleert. De meeste warmte ontsnapt via ramen. Daarom is het goed om te weten dat kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien met HR++ isolatieglas of zelfs triple isolatieglas het beste isoleren. Zo blijft in de winter de warmte lekker binnen hangen en komt in de zomer de hitte niet binnen. Een duurzame woning zorgt voor een beter wooncomfort, lagere energielasten én een waardestijging van uw woning.

Tip 3: Denk aan ventilatie

Isoleren betekent ventileren. Omdat woningen steeds beter geïsoleerd zijn, is een continue toevoer van schone lucht van groot belang voor een gezond leefklimaat. Deze ventilatie kunt u op meerdere manieren realiseren. Denk aan ventilatiebeslag op het raam/de schuifpui, goede mechanische ventilatie in huis of PADK-beslag op draaikiepramen. Doordat het raam in z’n geheel zes millimeter naar voren komt, ontstaat een continue luchtstroom.

Tip 4: Subsidies

U hoeft niet alles uit eigen zak te betalen. Omdat de overheid de urgentie ziet van duurzaam renoveren, zijn er tal van subsidiemogelijkheden op kunststof kozijnen in combinatie met isolatieglas. Bekijk ook op de Subsidiewijzer van welke lokale subsidie u eventueel aanvullend gebruik kunt maken. Bent u niet in staat deze kosten voor te schieten? Informeer dan naar de Energiebespaarlening.

Tip 5: Neem een betrouwbare partij onder de arm die meedenkt

Het is best een investering om kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui aan te schaffen. Natuurlijk wilt u een professioneel advies van een partij die thuis is in de kunststof kozijnen die zekerheid biedt dankzij het VKG Keurmerk. Daarom vertellen de specialisten van Kozijn & Zo u graag over de mogelijkheden van duurzaam renoveren.

Bezoek onze showroom in Hoogvliet

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op of bezoek de showroom van Kozijn & Zo aan de Hoefsmidstraat 35 in Hoogvliet zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken.

Een slimme keuze voor energiezuinig wonen: 5 voordelen van het Energie Kozijn

Als u overweegt uw woning te verbeteren met energiezuinige opties, dan bent u bij Kozijn & Zo aan het juiste adres. Ons professionele team is volledig thuis in kunststof kozijnen en deuren, en we vertellen u graag over alle mogelijkheden om uw woning te verduurzamen.

Een van de slimme keuzes die we bieden, is het Energie Kozijn. In deze blog bespreken we de vijf belangrijkste voordelen van dit geavanceerde kozijn, dat niet alleen bijdraagt aan een lagere energierekening, maar ook past bij elke woonstijl.

1. Meer luchtkamers in profiel

Het Energie Kozijn van Select Windows is ontworpen met een slim profiel dat meerdere luchtkamers bevat. Deze luchtkamer zorgen voor een hoge isolatiewaarde van jouw kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in een U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie. Een houten kozijn met enkel glas heeft bijvoorbeeld een U-waarde van 4,7 W/m2K terwijl een Energie Kozijn met gemak een U-waarde van 0,88 W/m2K haalt. Dit betekent dat u er in de winter lekker warmpjes bijzit en het kozijn in de zomer de hitte buiten houdt.

2. Triple glas mogelijk

Het Energie Kozijn biedt de mogelijkheid om te kiezen voor triple glas in plaats van traditioneel HR++ glas. Triple glas bevat een extra glaslaag en biedt daardoor nog betere isolatie dan HR++ glas. De meerprijs van triple glas is eenvoudig terug te verdienen doordat u energie bespaart. Bovendien komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie bij de aanschaf van isolerende ramen met HR++ glas of triple glas, waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt.

3. Verlagen energiegebruik

Met het Energie Kozijn kunt u uw energiegebruik dus significant verlagen. De combinatie van het isolerende kunststof kozijn met triple glas zorgt voor een perfecte thermische barrière tegen warmteverlies. Hierdoor hoeft uw verwarmingssysteem minder hard te werken om uw woning op een comfortabele temperatuur te houden, wat resulteert in lagere energiekosten. Hier wordt niet alleen het milieu blij van, maar ook uw portemonnee!

4. Subsidie mogelijk op kunststof kozijnen

In 2023 heeft de overheid maar liefst 350 miljoen euro gereserveerd voor het verduurzamen van woningen. Als huiseigenaar kunt u gebruikmaken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparingen (ISDE) om de kosten van het Energie Kozijn te verlagen. Voor Verenigingen van Huiseigenaren (VvE’s) is er de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE). Zo wordt energiezuinig wonen nog toegankelijker en aantrekkelijker. Onze experts vertellen u alles over subsidiemogelijkheden tijdens een adviesgesprek. Vul hiervoor het formulier in via deze link.

5. Passend bij elke woonstijl

Met het toekomstbestendige Energie Kozijn heeft u de vrijheid om de uitstraling te kiezen die perfect bij uw voorkeur past. Ga voor het Hollands Blok profiel (6 graden aflopend) als u een voorkeur heeft voor een robuuste uitstraling. Als u juist een meer elegante look wilt, kies dan voor het Hollands Facet profiel (15 graden aflopend). Naast de profielkeuze zijn er maar liefst 150 kleuren beschikbaar in diverse afwerkingen, zoals houtnerf, mat, LIGNA houtlook of metallic. Het kozijn is zorgvuldig ontworpen om naadloos aan te sluiten bij uw persoonlijke smaak en de uitstraling van uw huis.

Kortom, wilt u energiezuinig (ver)bouwen en besparen op uw energiekosten? De voordelen van het Energie Kozijn nogmaals onder elkaar:

  • Sterk isolerend (U-waarde 0,88 W/m2K)
  • Triple Glas mogelijk
  • Verlagen energiegebruik
  • Subsidiemogelijkheden
  • Persoonlijke uitstraling

Kom naar de showroom in Hoogvliet

Bent u klaar om uw woning te voorzien van de vele voordelen van het Energie Kozijn? Bezoek onze showroom aan de Hoefsmidstraat 35 in Hoogvliet en laat u inspireren door ons uitgebreide assortiment. Ons team staat klaar om u persoonlijk advies te geven en een vrijblijvende offerte op maat op te stellen. Kies voor duurzaamheid, comfort en besparingen met het Energie Kozijn!

Wat betekent condens op de ramen?

Regelmatig krijgen we de vraag hoe het komt dat er ’s ochtends condensdruppels op het raam zitten. We leggen uit wat condensvorming betekent.

Het is goed om te weten dat er een verschil is tussen condensvorming aan de binnenkant van de ramen en aan de buitenzijde. Heel kort door de bocht: condens op de ramen aan de buitenzijde betekent over het algemeen dat het isolatieglas z’n werk goed doet. Aan de binnenzijde wil condensvorming meestal zeggen dat er niet genoeg geventileerd is. Hoe zit het precies?

Beslagen ramen aan de buitenzijde

Vaak zijn ramen ’s ochtends aan de buitenzijde beslagen. Doordat de buitentemperatuur lager is dan de binnentemperatuur, slaat de koude lucht van buiten neer op de ramen waardoor waterdamp ontstaat. Vooral in de lente een veelvoorkomend verschijnsel. Als de buitentemperatuur in de loop van de dag stijgt, verdwijnt de condens vanzelf. Condensvorming aan de buitenkant van je ramen is niet te voorkomen en is inherent aan goed werkend isolatieglas.

Wat zegt het over de isolatiewaarde als het ene raam meer beslagen is dan het andere? Niets. Dit heeft met de ligging van het raam te maken. Als er een boom of struik voor het raam staat, zal dat raam langer beslagen blijven dan een raam waar de wind of zon op staat.

Condens aan de binnenzijde van het raam

Condensvorming aan de binnenzijde van een raam is het gevolg van een te hoge luchtvochtigheid in huis. Als het vocht dat in huis ontstaat door douchen, koken en zelfs ademen niet kan ontsnappen, slaat het neer op koudere oppervlakten, zoals het raam. Zeker bij goed isolerende kozijnen is ventileren van belang. De continue luchtstroom voorkomt dat er te veel vocht in de woning ontstaat.

Heeft het vocht zich al opgestapeld in de woning? Zet dan alle ramen tien minuten tegen elkaar open en laat de boel lekker doorwaaien. Het te veel aan vocht verdwijnt als sneeuw voor de zon. Daarna lekker blijven ventileren. Dat kan met een ventilatierooster, een mechanische ventilatie, maar ook draaikiepramen zijn in de kiepstand ideaal om op een prettige manier te ventileren.

Vocht tússen het isolatieglas

Zit er vocht tússen het isolatieglas? Dat is minder goed nieuws. Dan is de kans groot dat het isolatieglas lek is en het glas vervangen moet worden. Wil je meer weten over kunststof kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien of ben je benieuwd naar de werking van isolatieglas of wat condens op de ramen betekent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom aan de Hoefsmidstraat 35 in Hoogvliet.

Openingstijden

a:8:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:12:”options_page”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:12:”site_options”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:0:””;s:12:”show_in_rest”;i:0;}

De zin en onzin van triple glas

Gezien de hoge energieprijzen is isoleren natuurlijk van groot belang. Bijvoorbeeld met kunststof kozijnen, maar hoe ver ga je? Kies je voor HR++ glas of neem je triple isolatieglas? Met andere woorden is tripleglas zinvol?

In dit blog vertellen wij meer over de zin en onzin van triple glas.

Wat is triple isolatieglas?

Triple isolatieglas bestaat uit 3 glaslagen. Dit is dus net iets anders dan HR++ glas dat we standaard toepassen. Om nog maar te zwijgen van enkelglas dat we ook nog steeds tegenkomen in oudere woningen. Ramen zijn de grootste energielekken van huizen, dus het is niet vreemd dat daar de winst van isolatie gezocht wordt.

De toegevoegde waarde van triple glas

3 glasbladen isoleren zo’n 30% beter dan 2 glasbladen. U profiteert hier natuurlijk in de winter van, maar ook in de zomer. De zomers lijken elk jaar steeds warmer te worden, Dus in de winter zit u er warmpjes bij en in de zomer heerlijk koel. Daarbij isoleert triple glas natuurlijk ook tegen geluid. Kortom: triple glas heeft absoluut toegevoegde waarde, zeker als u in een drukke straat woont. U betaalt wel iets meer voor triple glas ten opzichte van HR++ glas. Maar dit verschil verdient u terug via uw energierekening en woongenot. Ook is de (ISDE) subsidie op triple glas hoger dan die op HR++ glas.

Isolerende kozijnen met triple glas

Niet in alle kozijnen is het mogelijk drievoudig glas te plaatsen. Onze LivIng profielen beschikken over een dieper profiel zodat er ruimte genoeg is. Bij de aanschaf van kunststof kozijnen, ramen, deuren of schuifpuien is de keuze aan u.  U kunt natuurlijk ook deels HR ++ isolatieglas kiezen en deels triple isolatieglas.

Energie Kozijn

Gaat u voor kunststof kozijnen in combinatie met triple glas, dan heeft u het best isolerende kozijn te pakken dat er momenteel op de markt is: het Energie kozijn. Volledig op maat gemaakt en verkrijgbaar in 150 kleuren/structuren in verschillende profielen.

Meer weten over de zin en onzin van triple glas?

Bent u geïnteresseerd in onze isolerende, inbraak werende en onderhoudsarme kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien, wilt u weten wat kunststof kozijnen kosten of bent u benieuwd naar de verschillen tussen HR++ isolatieglas en triple glas? Neem dan contact met ons of bezoek vrijblijvend de showroom aan de Hoefsmidstraat 35 te Hoogvliet.

Bedrijfsinformatie

a:8:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:12:”options_page”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:12:”site_options”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:11:”Site opties”;s:12:”show_in_rest”;i:0;}

Scripts

a:9:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:12:”options_page”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:13:”theme_options”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:0:””;s:12:”show_in_rest”;b:0;s:8:”modified”;i:1618822392;}

Instellingen

a:9:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:12:”options_page”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:13:”theme_options”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:13:”Theme options”;s:12:”show_in_rest”;b:0;s:8:”modified”;i:1613398648;}